MENU.

Drodzy Goście! Dziękujemy za zaufanie i Waszą obecność od wielu lat w życiu Qchni. Zawsze troszczymy się o Wasze zdrowie i bezpieczeństwo. Jesteśmy świadomi obecnej sytuacji, dlatego z najwyższąstarannością dobieramy dostawców, a także zachowujemy wszystkie procedury bezpieczeństwazgodne z zaleceniami Ministerstwa Zdrowia oraz GISu. Dbajmy o siebie nawzajem.

W menu znajdziecie Wasze ulubione potrawy. Wracamy pełni nadziei, że lato spędzimy razem na tarasie. Powietrze, przestrzeń, pełne talerze, wino, aromat świeżo parzonej kawy i uśmiech to chcemy zagwarantować. Trzymajmy się!*

SEZON

1. Kurki, ciepłe podane na chrupiącej grzance z chleba na zakwasie do tego jajko w koszulce, jejku jakie to pyszne 39
2. tagliatelle z kurkami, natką pietruszki i cebulką, oprószone świeżo startym parmezanem – qchenny lipcowy klasyk 44

Trzy ZUPY

1. różowy CHŁODNIK – to kultowa cold zupa, która jest przygotowana na gęstym jogurcie zbotwinką, rzodkiewką, zielonym ogórkiem, szczypiorkiem, do tego jajko przekrojone na pół. / jestteż ! wersja przygotowana na bazie jogurtu bez laktozy 24
2. rybna – pełna dorsza, kalmarów i krewetek, do tego makaron chiński, groszek i cukinia, a głębię smaku dopełnia chilli, kolendra i limonka, wow! 27
3. pomidorowa po naszemu czyli duża ilość świeżych pomidorów, kropla jogurtu, a do tego makaron jaki chcecie… z cukinii bądź home made by QA 23

przystawki trzy

1. sałata rożne gatunki , listki szpinaku, miękki kozi ser. Dodatki migdały podpieczone, truskawki, czarny pieprz i wyjątkowy sos ze świeżych malin. Klasyczne dobre połączenie SER KOZI I MALINY 38
2. krewetki na listkach sałaty, podsmażone na oliwie z czosnkiem, za świeżym chilli i imbirem, do tego sosik Cezar 41
3. krewetki & chorizo, połączone idealnie razem z chilli, czosnkiem i białym winem, do tego foccacia, mniam! 42

PLACKI, placki, placki ziemniaczane

6 placków ziemniaczanych chrupiących pysznych, smażonych tuż przed podaniem przez dziewczyny z naszej Qa. Wybierzcie dodatki…
gravlax, śmietana z wasabi, koperek 42
wątróbka, sweet sos balsamiczny, jabłka rozmarynowe 38
kurki, pierwsze kurki w QA, parmezan, kwaśna śmietana 46

mięso, trzy smaki

1. STEK z polskiej polędwicy wołowej z młodymi ziemniaczkami, z esencjonalnym sosem porto, kurkami i bobem. KLASYK 89
2. długo marynowane polędwiczki, ziemniaczki z koperkiem, do tego letnie warzywa, wszystko skropione sosikiem tymiankowym 54
3. gołąbki dwa zawinięte w liść młodej kapusty w środku mięsko jak u mamy , pomidory, koperek i puszyste puree. mniam 46

rybki 3

1. dorsz z chrupiącą skórką sosem buerre blanc z szalotka i białym winem, do tego kalafior, puszyste puree z zieloną oliwą koperkową 54
2. łosoś curry smażony na suchej patelni, sosem z mlekiem kokosowym, chilli, limonką, kolendrą i zieloniutkim szpinakiem do tego makaron home made by QA 53
3. przegrzebki, obok malutkie ravioli z dorszem, do tego musss z selera jak puszysta chmurka 55
                                                       

Sweet

1. semifreddo wiemy, że czekaliście na to. Delikatnie zamrożony kogielmogiel, bita śmietana maliny i bezy 25
2. kremówka Marty. Kwadraty ciasta francuskiego, aksamitny pachnący wanilią creme patissiere, truskawki made in poland 25
3. ciasto czekoladowe intensywnie z chrupiącą skórką i solonym karmelem posypany utartymi prażonymi orzechami 25
4. vaniliowa panna cotta z sosikiem z rabarbarem, pychaaaaa! 25

Rezerwacje: +48 22 625 76 27

* z uwagi na sezonowość naszej kuchni, menu w restauracji może różnić się od tego na stronie internetowej.