MENU.

Drodzy Goście! Dziękujemy za zaufanie i Waszą obecność od wielu lat w życiu Qchni. Zawsze troszczymy się o Wasze zdrowie i bezpieczeństwo. Jesteśmy świadomi obecnej sytuacji, dlatego z najwyższąstarannością dobieramy dostawców, a także zachowujemy wszystkie procedury bezpieczeństwazgodne z zaleceniami Ministerstwa Zdrowia oraz GISu. Dbajmy o siebie nawzajem.

W menu znajdziecie Wasze ulubione potrawy. Wracamy pełni nadziei, że lato spędzimy razem na tarasie. Powietrze, przestrzeń, pełne talerze, wino, aromat świeżo parzonej kawy i uśmiech to chcemy zagwarantować. Trzymajmy się!*

Dwie ZUPY

1. różowy CHŁODNIK – to kultowa cold zupa, która jest przygotowana na gęstym jogurcie zbotwinką, rzodkiewką, zielonym ogórkiem, szczypiorkiem, do tego jajko przekrojone na pół. / jestteż ! wersja przygotowana na bazie jogurtu bez laktozy 24
2. krem z białych SZPARAGÓW – ciepła aksamitna zupa, wiosenna z pikantnym chipsem i zieloną oliwą szczypiorkową 23

SAŁATY dwie

1. sałata rożne gatunki , listki szpinaku, miękki kozi ser. Dodatki migdały podpieczone, truskawki, czarny pieprz i wyjątkowy sos ze świeżych malin. Klasyczne dobre połączenie SER KOZI I MALINY 38
2. szparagi zielone / z gospodarstwa Ludwika Majlerta / ciepłe podane na chrupiącej grzance z chleba na zakwasie do tego jajko w koszulce i sos holenderski . jejku jakie to pyszne 38

PLACKI, placki, placki ziemniaczane

6 placków ziemniaczanych chrupiących pysznych, smażonych tuż przed podaniem przez dziewczyny z naszej Qa. Wybierzcie dodatki…gravlax, śmietana z wasabi, koperek 42 … wątróbka, sweet sos balsamiczny, jabłka rozmarynowe 38

mięso, dwa smaki

1. niedzielny kotlet – po prostu schabowy / stuningowany bułka tarta z pistacjami. Do tego młode polskie ziemniaczki z koperkiem i do wyboru puree z groszku i młoda marchewka lub młoda kapustka delikatnie przyprawiona pomidorkami  48
2. STEK z polskiej polędwicy wołowej z pysznymi kopytkami z esencjonalnym sosem porto i zielonymi szparagami z bułeczką. KLASYK 89

rybki 2

1. dorsz z chrupiącą skórką sosem buerre blanc z szalotka i białym winem, do tego białe szparagi, puszyste puree z zieloną oliwą koperkową 54
2. przegrzebki. Obok malutkie ravioli z dorszem do tego musss z selera jak puszysta chmurka i szparagi, szparagi 52                                                       

Sweet

1. semifreddo wiemy, że czekaliście na to. Delikatnie zamrożony kogielmogiel, bita śmietana maliny i bezy 25
2. kremówka Marty. Kwadraty ciasta francuskiego, aksamitny pachnący wanilią creme patissiere, truskawki made in poland 25
3. ciasto czekoladowe intensywnie z chrupiącą skórką i solonym karmelem posypany utartymi prażonymi orzechami 25
4. ciasto kruche ze śliwkami wykąpanymi w karmelu. Do tego płatki migdałowe podprażone i kruszonka i lody 25

Rezerwacje: +48 22 625 76 27

* z uwagi na sezonowość naszej kuchni, menu w restauracji może różnić się od tego na stronie internetowej.