MENU.

Drodzy Goście! Dziękujemy za zaufanie i Waszą obecność od wielu lat w życiu Qchni. Zawsze troszczymy się o Wasze zdrowie i bezpieczeństwo. Jesteśmy świadomi obecnej sytuacji, dlatego z najwyższąstarannością dobieramy dostawców, a także zachowujemy wszystkie procedury bezpieczeństwazgodne z zaleceniami Ministerstwa Zdrowia oraz GISu. Dbajmy o siebie nawzajem.

W menu znajdziecie Wasze ulubione potrawy. Wracamy pełni nadziei, że lato spędzimy razem na tarasie. Powietrze, przestrzeń, pełne talerze, wino, aromat świeżo parzonej kawy i uśmiech to chcemy zagwarantować. Trzymajmy się!*

ZUPY

1. krem z grzybów leśnych z płatkami z kasztanów i oliwą z pieczonego czosnku 26
2. rybna – sandacz, kalmary, krewetki, cukinia, chili i makaron z fasoli mung 29
3. krem z dyni z chili, imbirem, mlekiem kokosowym i pestkami dyni 24

na dobry początek

1. ośmiornica z serem halloumi, fenkułem i limonkowym winegretem 48
2. HOT! Sałata Cezar z krewetkami, sałatą rzymską, parmezanem i pomidorkami 41
3. ciepła focaccia z jajkiem sadzonym, kurkami, natką pietruszki i parmezanem 39
4. listki sałaty i szpinaku z miękkim kozim serem, migdałami i sosem ze świeżych malin 38

comfort food

1. placki ze strogonowem z polędwicy wołowej, pieczarkami i kolorowymi paprykami 49
2. placki z kurkami, świeżym tymiankiem i kwaśną śmietaną na życzenie 46
3. placki z ulubioną wątróbką w sweet sosie balsamicznym z kolorowymi winogronami 38
4. placki z gravlaxem, śmietaną z wasabi i cytryną 45
5. Tagliatelle z kurkami, chili, czosnkiem, parmezanem i śmietanką 39

rybki i coś więcej

1. polędwica z dorsza w szynce parmeńskiej z chrupiącymi warzywami, ze świeżym makaronem z sepią, sosem beurre blanc z prosecco i trwaą cytrynową 62
2. przegrzebki z musem z topinaburu, zapiekanymi pomidorkami cherry i tortellini z dorszem 56
3. łosoś z sosem balsamicznym z granatem, musem marchewkowym, karmelizowaną marchewką i cukinią 56

mięso

1. pierś kaczki rose z musem dyniowym, pieczonymi ziemniakami ze skórką, romanesco i sosem z płatków dzikiej róży 56
2. polędwiczki wieprzowe z pomidorkami, morelami, puree ziemniaczanym i sosem thyme 58
2. STEK z polskiej polędwicy wołowej z rydzami, sosem pieprzowym z tymiankiem, plackami ziemniaczanymi i solą z jałowca KLASYK  89

Sweet

1. semifreddo wiemy, że czekaliście na to. Delikatnie zamrożony kogielmogiel, bita śmietana maliny i bezy 26
2. sernik przepełniony MANGOOO – ciasteczkowy spód i bezy na wierzchu, ahhh 26
3. ciasto bezglutenowe- pełne gorzkiej czekolady, do tego musik rabarbarowy i słony karmel + migdały 26

Rezerwacje: +48 22 625 76 27

* z uwagi na sezonowość naszej kuchni, menu w restauracji może różnić się od tego na stronie internetowej.