MENU.

Drodzy Goście! Dziękujemy za zaufanie i Waszą obecność od wielu lat w życiu Qchni. Zawsze troszczymy się o Wasze zdrowie i bezpieczeństwo. Jesteśmy świadomi obecnej sytuacji, dlatego z najwyższąstarannością dobieramy dostawców, a także zachowujemy wszystkie procedury bezpieczeństwazgodne z zaleceniami Ministerstwa Zdrowia oraz GISu. Dbajmy o siebie nawzajem.

W menu znajdziecie Wasze ulubione potrawy. Wracamy pełni nadziei, że lato spędzimy razem na tarasie. Powietrze, przestrzeń, pełne talerze, wino, aromat świeżo parzonej kawy i uśmiech to chcemy zagwarantować. Trzymajmy się!*

ZUPY

1. rosół – kulki z kurczaka, listki młodego szpinaku, cukinia i parmezan 25
2. rybna – pełna dorsza, kalmarów i krewetek, do tego makaron chiński, groszek i cukinia, a głębię smaku dopełnia chilli, kolendra i limonka, wow! 27
3. krem – sezon na dynie, podkręcony kokosowym mlekiem, imbirem i chili 23

przystawki trzy

1. sałata rożne gatunki , listki szpinaku, miękki kozi ser. Dodatki migdały podpieczone, truskawki, czarny pieprz i wyjątkowy sos ze świeżych malin. Klasyczne dobre połączenie SER KOZI I MALINY 38
2. krewetki na listkach sałaty, podsmażone na oliwie z czosnkiem, za świeżym chilli i imbirem, do tego sosik Cezar 41
3. krewetki & chorizo, połączone idealnie razem z chilli, czosnkiem i białym winem, do tego foccacia, mniam! 42

PLACKI, placki, placki ziemniaczane

6 placków ziemniaczanych chrupiących pysznych, smażonych tuż przed podaniem przez dziewczyny z naszej Qa. Wybierzcie dodatki…
gravlax, śmietana z wasabi, koperek 42
wątróbka, sweet sos balsamiczny, jabłka rozmarynowe 38
kurki, masełko, białe wino parmezan, kwaśna śmietana 46

mięso, trzy smaki

1. STEK z polskiej polędwicy wołowej z młodymi ziemniaczkami, z esencjonalnym sosem porto, kurkami i bobem. KLASYK 89
2. długo marynowane polędwiczki, ziemniaczki z koperkiem, do tego letnie warzywa, wszystko skropione sosikiem tymiankowym 52
3. kaczka, pierś a czasami nóżka confit, capraccio z buraków z chrzanem i żurawiną, sosik red wine z anyżem i cynamonem 56

rybki 3

1. dorsz z chrupiącą skórką sosem buerre blanc z szalotka i białym winem, do tego kalafior, puszyste puree z zieloną oliwą koperkową 54
2. łosoś curry smażony na suchej patelni, sosem z mlekiem kokosowym, chilli, limonką, kolendrą i zieloniutkim szpinakiem do tego makaron home made by QA 53
3. przegrzebki, obok malutkie ravioli z dorszem, do tego musss z selera jak puszysta chmurka 55
                                                       

Sweet

1. semifreddo wiemy, że czekaliście na to. Delikatnie zamrożony kogielmogiel, bita śmietana maliny i bezy 25
2. ciasto czekoladowe intensywnie z chrupiącą skórką i solonym karmelem posypany utartymi prażonymi orzechami 25
3. ciasto marchewkowe + ciasto buraczkowe, puree z jabłek z rozmarynem, pychaaaaa! 25

Rezerwacje: +48 22 625 76 27

* z uwagi na sezonowość naszej kuchni, menu w restauracji może różnić się od tego na stronie internetowej.