MENU.

Drodzy Goście! Dziękujemy za zaufanie i Waszą obecność od wielu lat w życiu Qchni. Zawsze troszczymy się o Wasze zdrowie i bezpieczeństwo. Jesteśmy świadomi obecnej sytuacji, dlatego z najwyższąstarannością dobieramy dostawców, a także zachowujemy wszystkie procedury bezpieczeństwazgodne z zaleceniami Ministerstwa Zdrowia oraz GISu. Dbajmy o siebie nawzajem.

W menu znajdziecie Wasze ulubione potrawy. Wracamy pełni nadziei, że lato spędzimy razem na tarasie. Powietrze, przestrzeń, pełne talerze, wino, aromat świeżo parzonej kawy i uśmiech to chcemy zagwarantować. Trzymajmy się!*

obiad niedzielny.

Pieczony kurczak z czad skórką, na marynowanych cytrynach, z chrupiącymi ziemniaczkami, do tego misa pełna colesława i sos do wymieszania. Dla dwóch osób / połówka / 55 Dla czterech osób / całość / 90

1.

1. placki z trzema gatunkami grzybów, cebulką, białym winem / śmietaną, jeżeli chcecie 42
2. placki z łososiem wędzonym, ze śmietaną podkręconą wasabi, cytryną i nitkami z pora 45
3. placki z wątróbką, podpieczoną cebulką w sweet sosie balsamicznym z pieczonymi węgierkami 38

2.

1. ośmiornica, piękne kawałki, chilli, limonka, cieniutkie plasterki halloumi, fenkuł, rice chips z solą 48
2. sałata Cesar z ciepłymi krewetkami, imbirem i chilli, sałatą rzymską, parmezan, cherry, sos z anchois 41
3. sałata, sos z gorgonzolą z pieczoną pietruszką w miodzie, świeżą gruszką, rukolą, orzeszkami makadamia 36

3.

1. rosół z kurczaka z kładzionymi kluseczkami, liściem kapusty włoskiej i marchewką i mięskiem 26
2. krem z cukinii, z palonym masłem i grzanką z chleba z orzechami i rodzynkami 24

4.

1. przegrzebki, mus z selera, pomidorki cherry i tortellini z dorszem i chrupiąca grzanka 56
2. dorsz polędwica, sos beurre blanc z prosecco, purée, różyczki kalafiora z green crumbs 62
3. łosoś z czarną soczewicą z chilli, pieczone jabłko i sos balsamiczny z granatem i szalotką 56

5.

1. pieczona pierś z kurczaka z czad skórką, na fasolce po bretońsku z panchettą i rozmarynem 56
2. stek z polędwicy wołowej z plackami ziemniaczanymi, fasolka szparagowa, portobello i sosem porto 89
3. pierś z kaczki flambirowana w whisky, z gruszką w korzennym winie i chrupiącymi kopytkami 56

6.

1. ciasto marchewkowe z rodzynkami, kremem toffi z philadelphia i czarną solą 26
2. krucha tarta z karmelizowanymi jabłkami, kremem patissiere i karmelem 26
3. fondant czekoladowy z musem jabłkowym, z jabłuszkami w marynacie rozmarynowej 26

Rezerwacje: +48 22 625 76 27

* z uwagi na sezonowość naszej kuchni, menu w restauracji może różnić się od tego na stronie internetowej.