MENU.

Drodzy Goście! Dziękujemy za zaufanie i Waszą obecność od wielu lat w życiu Qchni. Zawsze troszczymy się o Wasze zdrowie i bezpieczeństwo. Jesteśmy świadomi obecnej sytuacji, dlatego z najwyższąstarannością dobieramy dostawców, a także zachowujemy wszystkie procedury bezpieczeństwazgodne z zaleceniami Ministerstwa Zdrowia oraz GISu. Dbajmy o siebie nawzajem.

W menu znajdziecie Wasze ulubione potrawy. Wracamy pełni nadziei, że lato spędzimy razem na tarasie. Powietrze, przestrzeń, pełne talerze, wino, aromat świeżo parzonej kawy i uśmiech to chcemy zagwarantować. Trzymajmy się!*

ZUPY

1. różowy chłodnik – to kultowa cold zupa, która jest przygotowana na gęstym jogurcie z botwinką, rzodkiewką, zielonym ogórkiem, szczypiorkiem, do tego klasycznie jajko 25
2. krem z białych szparagów- oliwa truflowa i nasze pestki Qa 25
3. rosół – pyszny i gorący. U nas z cukinią, szpinakiem, parmezanem i smakowitymi kulkami z kurczaka 26

na dobry początek

1. sałata rożne gatunki, listki szpinaku, miękki kozi ser. Dodatki migdały podpieczone, truskawki, czarny pieprz i wyjątkowy sos ze świeżych malin. Klasyczne dobre połączenie SER KOZI I MALINY 38
2. SZPARAGI z aromatyczną oliwą z pieczonym czosnkiem i orzeszkami pini, do tego wędzony kurczak
i łyżeczką wegańskiego parmezanu z włoskimi orzechami, pycha! 38

comfort food

1. Placki z gravlaxem z koperkiem, śmietaną wasabi i miodowym winegretem 42
2. Placki z waszą ulubioną wątróbką, w sweet sosie balsamicznym, nitttki pora 38
3. lacki z jajkiem poche i SZPARRRRRAGAMI. Sosik holenderski też 40
4. Tagliatelle ze SZPARAGAMI, serem kozim, natką pietruszzzki i parmezanem, mniam! 42

rybki i coś więcej

1. dorsz polędwica, sosem buerre blanc z szalotką i białym winem, do tego warzywka, puszyste purée
z zieloną oliwą koperkową 55
2. przegrzebki. Obok malutkie ravioli z dorsza do tego musss z ZIELONYCH SZPARAGÓW jak chmurka 56

mięso

1. niedzielny kotlet – po prostu schabowy / stuningowany bułką tartą z pistacjami. Do tego purée
i mus z groszku + marchewka 48
2. STEK z polskiej polędwicy wołowej z aksamitnym puree z esencjonalnym sosem porto i SZPARAGAMI. KLASYK  89

Sweet

1. semifreddo wiemy, że czekaliście na to. Delikatnie zamrożony kogielmogiel, bita śmietana maliny i bezy 26
2. sernik przepełniony MANGOOO – ciasteczkowy spód i bezy na wierzchu, ahhh 26
3. ciasto bezglutenowe- pełne gorzkiej czekolady, do tego musik rabarbarowy i słony karmel + migdały 26

Rezerwacje: +48 22 625 76 27

* z uwagi na sezonowość naszej kuchni, menu w restauracji może różnić się od tego na stronie internetowej.