MENU.

 

1. soup

1. k r e m  z  d y n i / mleko kokosowe, imbir, chilli, kolendra, pestki QA 28
2. b a r s z c z  u k r a i ń s k i / fasola, buraczki, koperek, kropla śmietany 26

2. na początek

1. k o z i  s e r  /  sałata lodowa, szpinak, figi, wytrawny sos malinowy, migdały 38
2. g r u s z k a – p i e t r u s z k a  /  gorgonzola, pietruszka pieczona w miodzie, macadamia 38
3. c e s a r / pierś kurczaka, sos z anchovies, rzymska, parmezan, pomidorki cherry 41

4. t a t a r  z  ł o s o s i a  / orientalny sos, ogórek, cebula, sezam, chips ryżowy 39
5. w ę d z o n y  p s t r ą g  / ziemniaki, majonez z kardamonem, kapary 38

3. placki

1. ł o s o ś g r a v l a x / śmietana podkręcona wasabi, koperek 45
2. g r z y b y  /  portobello, pieczarki, białe wino, czerwona cebula, tymianek 43
3. w ą t r ó b k a sos balsamico / czerwona cebula, śliwka, dymka 38

4. pasta

1. t a g l i a t e l l e / ragout z kaczki, seler, pomidory, czerwone wino, parmezan 47
2. t a g l i a t e l l e / pieczona dynia, wędzone tofu, tymianek, natka pietruszki 43

5. meat

1. p o l ę d w i c z k i  / puree ziemniaczane, karmelizowane marchewki, sos thyme 58
2. s z n y c e l  / jajo sadzone, chrust z ziemniaków, majonez kolendrowy 56

6. fish

1. p o l ę d w i c a  z  d o r s z a / sos beurre blanc, purée, kalafior i chrupiący fenkuł 66
2. ł o s o ś / sos balsamiczny, puree, marynowane szalotki, fasolka szparagowa 58

7. słodko

1. s e m i f r e d d o / maliny, migdały, beza, kogel mogel 27
2. s z a r l o t k a / jabłka szampion, bita śmietana z cynamonem 28
3. p u s z y s t y s e r n i k / cukier puder, mus malinowy 26

Rezerwacje: +48 22 625 76 27

* z uwagi na sezonowość naszej kuchni, menu w restauracji może różnić się od tego na stronie internetowej.