Odważne, dziwne, eskperymentalne, autorskie – jedzenie. W tym roku Qchnia zabiera Was na randkę w świat kulinarnego surrealizmu i nieoczywistych doznań. To będzie pyszny i zmysłowy wieczór. Zagramy światłem, muzyką z pogranicza jawy i snu.
Do smakowania, specjalne dania:
na początek pijemy
flirtini z cointreau, szampanem, ananasem i wódką 39
ostrygi na lodzie
do wyboru: chipotle mignonette/ ginger- lime relish 25 / szt
do ostryg pijemy
Fiano, Puglia, IT / 35 / 160
na początek
carpaccio z ośmiornicy z marynowanymi cytrynami i fenkułem 69
sałata rosso, grillowane kawałki polędwicy wołowej z sosem porto z granatem i czerwonym pieprzem 72
gorące
krem z selera z przegrzebkami i malinowym culie 39
pierś z kaczki z dzikim sosem z wędzonych owoców, jabłko z sercem karczocha 86
skrei z gruszką, kardamonem, winogronami i musem z gorzkich pomarańczy 82
dwie połówki – pieczony bakłażan i trzy sosy – sezam, kalafior, papryka z fetą i granatem / vege 62
słodko
mille fueille, płatki ciasta filo, truskawki, mascarpone, mięta 36
Zapraszamy do rezerwacji na trzy sposoby. Telefon. Mail. Online.
Do zobaczenia 14.02.25.
Telefon: +48 22 625 76 27
Email: qchnia@qchnia.pl
MójStoik: Kliknij tutaj!