MENU.

 

ZIMNA KUCHNIA


garść liści dębowa, rzymska, kozi miękki ser, maliny świeżutkie, sos wytrawnie malinowy     45                                                                                                                                                                                     
pieczone pomidory z red onion, garlic morela, burrata mięciutka i bazyliowa ostro zielona oliwa     48

fresh melon cantalope, honey, matisse, plastry szynki parmeńskiej, miód gryka lipa od Tomka, dwie krople bzu i mięty     52

tatar wołowy z majonezem pepper, szalotką, grzanką i kroplą sriracha     62

fenkuł pokręcony, halloumi ser, macki ośmiornicy, wyśmienity vinegret z limonką tajemnica, crispy rice makaron     76

ZUPY


cold soup pink clasic, chłodnik nasz qchenny, try this     32

hot soup botwinka z jajkiem i pycha puree     32

 

CHRUPIĄCE PLACKI / ZAWSZE Z NAMI


kaszanka, aromatyczny mus wytrawna cebula, apples kulki z rozmarynowym smaczkiem     48

z ukochanym sosem balsamico, morele i kurcze wątróbka     48

żółte żółciutkie kurki w maślano – winnym sosie z natką i chmurką parmezanu     56

łosoś gravlax marynowany w syropie z buraków, skórką pomarańczową, podany z filecikami pomarańczy i cream wasabi    56

placki ah placki babcine, kwaśna śmietana i cukier     38

 

MAINZ


schabowy jak talala obtoczony w pycha glutenie i pistacjach, do tego garść chipsów ziemniaczanych, jajo sadzone z papryką wędzoną i indywidualną jogurt mizerią z kroplą mięty     65

kaczka pierś rose
, błyszcząca od sosu hoisin z spicy batatami, baby cukinią i jogurtowym sosem sezamowym     73

krewetki i pomidorowy sos, w tym sosie pachnie szczególnie chorizo ale dodaje smaku wino, chilli i tym     54

dorsz biały z pieca, buerre blanc, masło, wino i jeszcze raz masło, dodatek fasolka szparagowa z pycha sosem wasabi i glonami     76

łosoś pieczony ze skórką chrupiącą z kolendrową furikaką, położony na tagliatelle obsypany kurkami w maślanej emulsji i cytrynka przypieczona     79

 

CUKIERNIA / słodkie, z pieca /


baskijski sernik z chałwą z białą czekoladą i musem z gorzkiej pomarańczy     34

kremówka Marty z pieczoną morelą z kroplą klonowego, malinami i vanilla patissierem     35

semifreddo najlepszy deser, kogel mogel, bezy, maliny, ciut zamrożony     35



Rezerwacje: +48 22 625 76 27   /   qchnia@qchnia.pl

* z uwagi na sezonowość naszej kuchni, menu w restauracji może różnić się od tego na stronie internetowej.