Marta Gessler zerwała z tradycyjnym myśleniem o gotowaniu i kwiatach. Poszukuje, inspiruje i tworzy.
Kocha prostotę. Restauratorka, designerka. Właścicielka restauracji Qchnia Artystyczna w Zamku Ujazdowskim w Warszawie i kwiaciarni WARSZTAT WONI na ulicy Burakowskiej. Organizatorka corocznych Targów Książki Kulinarnej w Warszawie
Autorka książek o tematyce kulinarnej i dotyczącej dekoracji i kwiatów:
„Kwiatostan” – zbiór zdjęć, pomysłów aranżacji kwiatów
„Qchnia Artystyczna, Kuchnia Świata”
„Nowa Qchnia Artystyczna, Nowa Kuchnia Świata”
„Kuchnia Marty, Kolory Smaków”
Publikowane artykuły w pismach:
Cykl „Kwiatostan” w magazynie Dobre Wnętrze
Cykl „Kuchnia Artystyczna” w Wysokich Obcasach (Gazeta Wyborcza)
Marta Gessler prowadziła także własny program telewizyjny emitowany przez telewizję TVN Style –
„Notes Kulinarny”. Często gości w programach telewizyjnych o tematyce: wnętrza, kwiaty, jedzenie.