MENU.

start

carpaccio z ośmiornicy z marynowanymi cytrynami i fenkułem 69

sałata rossogrillowane kawałki polędwicy wołowej z sosem porto z granatem i czerwonym pieprzem 72

wegański burakoblany sosem z czarnej porzeczki z serem manouri, listkami szpinaku i tymiankowym karmelem 62

zupy

kremik z selera z przegrzebkami i malinowym culie 39

krem z pomidorów z makaronem naleśnikowym i oliwą lubczykową 37

ciepła kuchnia

pierś z kaczki z dzikim sosem z wędzonych owoców, jabłko z sercem karczocha 86

schabowy  w chrupiącej panierce z marchewką z groszkiem, kulką puree i sadzonym jajem 72

skrei z gruszką kardamonem, winogronami i musem z gorzkich pomarańczy 82

halibut pieczony w oliwie z ziołami, mus z kalafiora i tagliatelle z warzyw 84

dwie połówki – pieczony bakłażan i trzy sosy – sezam, kalafior, papryka z fetą i granatem 62

chrupiące placki zawsze z nami

z wątróbką kurczaka z sosem blasamico, chutney jabłko i czerwona cebulka 52

z łososiem gravlax marynowanym w koperku, cytrynka, koper, wasabi cream 59

packi ah placki babcine z kwaśną śmietaną i cukrem 44

cukiernia

mille fueille z płatkami ciasta filo, truskawkami, mascarpone i miętą  36

panna cotta, wiśniowa sencha, rokitnik, puder bezowy i płatki filo 38

sernik baskijski z domową chałwą, białą czekoladą, mus z gorzkiej czekolady  34

fondant, bardzoooo czekoladowy, maz jabłkowy  36

 

 

Rezerwacje: +48 22 625 76 27

* z uwagi na sezonowość naszej kuchni, menu w restauracji może różnić się od tego na stronie internetowej.